Kreatin: Ključni nutrijent za izgradnju mišića i snage

Upoznajte se s moćnim svijetom kreatina i saznajte kako ovaj prirodni nutrijent može unaprijediti vaše sportske performanse, pomoći u izgradnji mišića i pružiti vam potrebnu energiju.

BUDITE POSEBNI

Šta je zapravo kreatin?

Kreatin je supstanca koju prirodno proizvodi tijelo, a koja se također može unositi i hranom. Koristi za proizvodnju energije u mišićima tokom kratkotrajnih i intenzivnih aktivnosti poput podizanja tegova ili sprinta. Kreatin se često koristi kao dodatak prehrani u svrhu povećanja mišićne mase i snage, a postoje dokazi da kreatin također može imati koristi za kognitivne funkcije i neuroprotektivna svojstva. Međutim, važno je koristiti kreatin samo prema uputama stručnjaka i ne prekoračiti preporučenu dozu.

Naši proizvodi

Pogledajte izbor kreatina

ČLANCI

Korisne informacije o kreatinu

Ukoliko vas detaljnije zanimaju dobrobiti kreatina i želite znati mnogo više o njima, navodimo vam članke koji upravo o toj temi govore.

Kreatin i dekstroza: kako ova kombinacija može pomoći u poboljšanju mišićne mase?

Kreatin i dekstroza: kako ova kombinacija može pomoći u poboljšanju mišićne mase?

Kreatin i dekstroza su dva suplementa koji se često koriste u fitness zajednici. Kreatin je spoj koji se nalazi u…

Mlijeko i kreatin: Sve što trebate znati

Mlijeko i kreatin: Sve što trebate znati

Mlijeko i kreatin su dva izvrsna suplementa koji odgovaraju tijelu na jako mnogo nivoa, a najprije na izgradnji mišića i…

Šta je kreatin i kako ga koristiti?

Šta je kreatin i kako ga koristiti?

Kreatin je jednostavan spoj koji je uključen u mnogobrojne procese u našem tijelu i kombinacija je triju aminokiselina, odnosno, spoj…