6PAK Flex Pak 90caps

31.00 KM

6PAK Nutrition

Opis

Visokokvalitetni dodatak prehrani za zglobove . Njegov sastav uključuje samo dokazane i poznate aktivne supstance, čiji je uticaj na mišićno-koštani sistem. Velika prednost proizvoda je njegova kapsulirana forma, zahvaljujući kojoj možete lako izmjeriti svaku porciju. Međutim, njihova veličina vam neće predstavljati problem prilikom gutanja. Ne možemo zaboraviti na određeni sastav i pažljivo razvijenu formulu koja uključuje aktivne supstance kao što su glukozamin, hondroitin sulfat, metilsulfonilmetan (MSM) i ekstrakt indijskog tamjana (također poznat kao Boswellia serrata) .

Dodaci prehrani za zglobove – jesu li potrebni?

Mnogi fizički aktivni ljudi zaboravljaju na potrebu za odgovarajućom podrškom za zglobove , posebno tokom perioda intenzivnog vježbanja. Tokom svakog treninga na njihovoj površini nastaju mikrooštećenja koja kasnije mogu uzrokovati bolne i problematične ozljede . Naravno, samo suplementacija ne rješava problem, potrebno je i određeno vrijeme da se odvijaju procesi rekonstrukcije .

Zapamtite, međutim, da ni ovaj dodatak ishrani, uprkos svojoj efikasnosti i odličnom sastavu, ne znači da treba odustati od zagrijavanja prije treninga – to je zagrijavanje koje priprema mišićno-koštani sistem/tijelo za predstojeću fizičku vježbu.

Kratka analiza sastava – efektivnost je osnova

– Glukozamin je supstanca koja se obično nalazi u ljudskom tijelu. Nastaje transformacijom molekula glukozamina i glutamina. Međutim, njegove količine koje se mogu proizvesti endogenom sintezom su ograničene i obično nedovoljne u slučaju fizički aktivnih ljudi. Štaviše, sposobnost njegove sinteze opada s godinama. Međutim, to je vrlo važan element koji gradi hrskavicu , o njenoj optimalnoj količini vrijedi voditi računa svaki dan.

– Hondroitin sulfat je glavna komponenta ekstracelularnog matriksa, vrlo često se nalazi u vezivnom tkivu , uključujući ligamente, tetive i zglobnu hrskavicu . Hondoritin je odgovoran za veliku većinu biohemijskih svojstava hrskavice.

– Metilsulfonilmetan (MSM) je bogat i prirodan izvor organskog sumpora . Zbog svojih karakteristika, snažno je povezan s dimetil sulfoksidom (DMSO), koji je pored sumpornih aminokiselina glavni metabolit. Ljudsko tijelo ga koristi za obnovu i održavanje odgovarajućeg oblika vezivnog tkiva.

– Boswellia serrata , poznata i kao indijski tamjan. Njegovi ekstrakti se koriste jer su odličan izvor bosveličke kiseline sa širokim i pozitivnim svojstvima. Ima određena protuupalna djelovanja , ali je primarna svrha njegove upotrebe da podrži i optimizira procese regeneracije zglobova .

6PAK FLEX PAK – PROIZVOD VRIJEDAN PREPORUKE SVIM FIZIČKI AKTIVNIM LJUDIMA!

FLEX PAK dodatak za zglobove – 90 kapsula | Kolagen

porcija: 3 kap.
Broj porcija po pakovanju: trideset
Pakovanje: 90 kap.
Neto težina: 76,50 g
Nutritivna vrijednost / Informacije o ishrani
za 3 kap. % RWS*
Glukozamin sulfat 2KCl 1080 mg
– uključujući D-glukozamin 637,2 mg
Hondroitin sulfat 720 mg
metilsulfonilmetan 150 mg
Ekstrakt indijskog tamjana 150 mg
– uključujući bosveličnu kiselinu 90 mg

Kako koristiti

Uzimajte 3 kapsule dnevno, sa odgovarajućom količinom tečnosti, najbolje 30 minuta. prije jela.

Brand

6PAK Nutrition

6PAK Nutrition