6PAK EAA 400g

55.00 KM

6PAK Nutrition

Opis

Kompletan set esencijalnih egzogenih aminokiselina

Znaš li to…

6PAK Nutrition EAA sadrži skup esencijalnih egzogenih aminokiselina (esencijalne aminokiseline – EAA) u količini koja pokriva 100% dnevnih potreba tijela prema WHO na 100 kg tjelesne težine

Snaga aminokiselina u optimalnim proporcijama.

Šta znate o esencijalnim aminokiselinama?

Esencijalne aminokiseline ( EAA ), koje se nazivaju i esencijalne aminokiseline, su aminokiseline koje tijelo ne proizvodi samo u fiziološki značajnim količinama i stoga se moraju snabdjeti u odgovarajućim omjerima . Neophodni su za pravilno funkcioniranje tijela (uključujući sintezu proteina i drugih važnih spojeva koji sadrže dušik, na primjer kreatina, peptidnih hormona i nekih neurotransmitera).

Esencijalne aminokiseline uključuju leucin, izoleucin, valin, lizin, treonin, metionin, fenilalanin i triptofan. Leucin, izoleucin i valin su takozvane BCAA , odnosno aminokiseline sa razgranatim alifatskim bočnim lancima . Oni čine oko trećinu svih mišićnih proteina. S druge strane , poluegzogene , inače relativno esencijalne , aminokiseline se mogu proizvoditi u ljudskom tijelu, ali njihova količina može biti nedovoljna. Naš proizvod sadrži 2 relativno esencijalne aminokiseline – histidin i arginin .

Razmišljate li o dodatku EAA?

Vrijedi znati da su najpovoljniji uvjeti za sintezu mišićnih proteina uvjeti u kojima su svi EAA dostupni . Anaboličko stanje je proces u kojem prisustvo EAA utiče na sintezu mišićnih proteina , što je brže od njihovog razgradnje. Ukratko, fiziološki značajno povećanje brzine sinteze mišićnih proteina zahtijeva adekvatnu dostupnost svih esencijalnih aminokiselina. EAA suplementacija može biti ključna za vas.

Da li želite da počnete sa suplementacijom EAA dok uživate u ukusnom ukusu i dobroj rastvorljivosti? Kladite se na naše EAA aminokiseline – ovo je proizvod kreiran za vas, ako ste fizički aktivna osoba i vaše treninge karakteriše visok intenzitet!

6PAK EAA – podrška aminokiselinama u postizanju cilja!

porcija: 12 g
Broj porcija u pakovanju: 33
Paket: 400 g
Neto težina: 400 g
Sadržaj u: 12 g
L-leucin 2000 mg
L-valin 1000 mg
L-izoleucin 1000 mg
L-lizin 1320 mg
L-fenilalanin 700 mg
L-treonin 1080 mg
L-histidin 300 mg
L-metionin 720 mg
L-triptofan 200 mg
L-arginin 660 mg

Upute za upotrebu:

Pomiješajte 2 mjerice praha (12 g) sa vodom. Na dane treninga: prije, u toku ili poslije treninga. Na dane kada odmarate konzumirajte u toku dana.

Dodatne informacije

Okus

Grapefruit, Lychee, Orange Lemon

Brand

6PAK Nutrition

6PAK Nutrition