6PAK BCAA Pak 400g

50.00 KM

6PAK Nutrition

Opis

BCAA PAK  je proizvod baziran na visokokvalitetnim BCAA amino kiselinama (L-leucin, L-izoleucin i L-valin) u optimalnom omjeru 2:1:1 , što garantuje odlične performanse  i podršku regenerativnim procesima . Velika prednost ovog proizvoda je njegova senzacionalna rastvorljivost zahvaljujući upotrebi instantizovanog oblika aminokiselina . Formula je obogaćena setom vitamina (C, B6 i B12). Zahvaljujući takvim aditivima, tijelo će u kratkom vremenu moći nadoknaditi sve nedostatke. Vrijedi naglasiti djelovanje vitamina C na imuni sistem i snižavanje nivoa kortizolašto se prevodi u povećanu razgradnju tjelesnih tkiva (uključujući mišiće).

Čvrsti dio BCAA aminokiselina

BCAA PAK  je profesionalni dodatak prehrani, zahvaljujući kojem ćete svom tijelu na jednostavan i prijatan način obezbijediti solidnu dozu BCAA aminokiselina razgranatog lanca , koje tijelo ne može samo sintetizirati. Oni čine oko 35% ukupne mišićne mase , pa je vrijedno voditi računa o njihovoj pravoj količini u svakodnevnoj prehrani.

Vrijedan vitaminski dodatak

Vitamini  obavljaju niz funkcija i uslovljavaju pravilan rad cijelog organizma (u sastavu su enzima, ali i zatvaraju krvne žile, ometajući prodiranje mikroorganizama).

vitamin C

Vitamin C podržava imuni sistem koji je u velikoj mjeri oslabljen izlaganjem tijela teškim i redovnim stresorima – a to uključuje i teške treninge . Pojava ovog vitamina u sastavu nije slučajna i učiniće vas manje podložnim infekcijama , što će umanjiti rizik od bolesti, što bi nametnulo pauzu u treningu.

B vitamini

Imaju značajan uticaj na pravilno funkcionisanje nervnog sistema (pomažu smirivanju, poboljšanju dobrobiti), ali naravno nisu svi.

Piridoksin hidrohlorid (vitamin B6) je neophodan u hematopoetskim procesima, smiruje grčeve mišića i ruku, ali njegova najvažnija funkcija za sportiste je učešće u metabolizmu proteina  – olakšavanje njihove apsorpcije!

Vitamin B12  je uključen u metabolizam masti, proteina i ugljikohidrata.

Kao što vidite, kombinacija ova tri vitamina nije slučajna i donosi specifične prednosti!

Upute za upotrebu:

Pomiješajte 2 mjerice praha (10 g) sa 300 ml vode. Konzumirajte 1 obrok dnevno prije, tokom ili nakon treninga.

 

Sadržaj u: 10 g % RWS *
vitamin C 30 mg  38%
Vitamin B6 2 mg 143%
Vitamin B12 6 µg 240%
BCAA 2: 1: 1 instant, uključujući: 8000 mg
– L-leucin 4000 mg
– L-izoleucin 2000 mg
– L-valin 2000 mg

 

Dodatne informacije

Okus

Cactus Lemon, Lychee Grape, Orange Kiwi

Brand

6PAK Nutrition

6PAK Nutrition