Mutant Caffeine 240tab

35.00 KM

Opis

MUTANT COFFEINE 

Je dodatak prehrani koji sportske aktivnosti poboljšava i do 20%.

Kofein je aktivna supstanca (a methylxanthine) koja se nalazi u kafi, čaju i guarani. Kofein je dugo smatran za suplement koji pomaže u fizičkim performansama. Djeluje tako što aktivira centralni i simpatički nervni sistem. Zbog ovakvog efekta, Međunarodni olimpijski komitet postavio je gornju granicu za legalnu upotrebu kofeina pri sportskim takmičenjima. Trenutno, ta granica je na koncentraciji od 12µgml kofeina u urinu, što znači da osoba teška 70kg mora popiti šest šoljica kafe da bi dostigla zabrnjeni nivo.

Ko bi trebao uzimati kofein kao suplement?

Zbog pozitivnog efekta na metabolizam masti, sportaši ga često koriste kako bi povećali svoju izdržljivost. kofein može biti koristan kod kratkih i intezivnih napora kao što su vježbe sa tegovima, ali istraživanja nisu čvrsto dokazala da je koristan i za povećanje snage. Važno je napomenuti da je uzimanje kofeina najbolje primjenjivati samo tokom takmičenja jer dugotrajno uzimanje ovog suplementa smanjuje njegove korisne efekte. Obzirom da je kofein jak sagorjevač masti. Može biti koristan i za osobe koje žele smršati.

Fiziološki efekti kofeina:

  • Pojačana izdržljivost pri vježbanju
  • Poboljšanje u brzim kratkotrajnim vježbama
  • Ubrzavanje metabolizma
  • Ubrzavanje metabolizma masti
  • Povećavanje gubitka tjelesnih masnoća
  • Kratkotrajno poboljšanje mentalnih funkcija

Istraživanja su pokazala da kofein, kada se daje u dozama dozvoljenim od strane MOK-a, poboljšava performanse trkača na 1500m za prosječno 4,2 sekunde, kao i da poboljšava izdržljivost trkača. Do poboljšane izdržljivosti dolazi prvenstveno zbog značajnog povećanja nivoa masnih kiselina u krvnoj plazmi. Povećan nivo masnih kiselina u krvi povećava mogućnost da se koriste slobodne masne kiseline kao gorivo i samim tim čuvaju vrijedne zalihe ugljikohidrata. Treba napomenuti da su efekti veći kod osoba koje nisu navikle na uzimanje proizvoda koji sadrže kofein.

Vjeruje se da kofein djeluje tako što: aktivira centralni i simpatički nervni siste

  • poboljšava “provociranje” mišića
  • povećava izlučivanje katekolamina (hormona stresa koji povećavaju otpuštanje slobodnih masnih kiselina u krv)
  • stimuliše i ubrzava metabolizam masti koji pomaže da se zadrža zalihe glikogena
  • podiže nivo kalija u krvi

SERVIRANJE: kao dodatak prehrani možete uzimati jednu tabletu dnevno, dok ako trenirate i želite postići bolji rezultat uzimajte jednu tabletu na svaka 4-6 h. Ne prekoračujte 4 tablete dnevno.

PAKOVANJE: 240 tableta

Brand

Mutant