6PAK Beta Alanine 200g

25.00 KM

6PAK Nutrition

Opis

Čisti beta-alanin sa dodatkom vitamina B6

Znaš li to…

Jedna porcija našeg beta-alanina sadrži 100% referentnih nutrijenata za vitamin B6? Ovaj vitamin je važan za fizički aktivne osobe jer doprinosi smanjenju umora i umora te održavanju pravilnog energetskog metabolizma.

Dodatak prehrani na bazi beta-alanina koji sadrži dodatak vitamina B6. Proizvod je namijenjen osobama sa povećanom fizičkom aktivnošću.

Beta-alanin – šta treba da znate

Beta-alanin je spoj koji pripada grupi neproteinskih aminokiselina . Beta-alanin zajedno sa L-histidinom formira karnozin dipeptid . U ljudskom tijelu, karnozin je lokaliziran uglavnom u mišićnom tkivu, ali i u srcu i mozgu. Karnozin je fizičko-hemijski pufer u mišićima koji ima zaštitni učinak protiv promjena pH vrijednosti. Prema naučnom članku iz 2012. “Efekti suplementacije β-alaninom na performanse vježbanja: meta-analiza” objavljenom u Amino Acids, zakiseljavanje mišića može uzrokovati umor tokom vježbanja visokog intenziteta, a povećanje koncentracije karnozina u mišićima povećava kapacitet mišića. unutarćelijsko puferiranje, što odlaže nastanak umora . Prikazana je suplementacijabeta-alanin povećava nivo karnozina u mišićnim vlaknima. U navedenom članku, istraživači su zaključili da suplementacija beta-alaninom ima značajan ergogeni učinak na vježbanje visokog intenziteta , posebno u testovima i mjerenjima kapaciteta vježbanja i kada vježba traje od 1 do 4 minute. S obzirom na vrste, intenzitet i trajanje vježbanja na koje pozitivno utječe suplementacija β-alaninom, najvjerovatniji mehanizam koji podržava dobrobit je povećanje intracelularnog pH pufera kao rezultat povećanja nivoa karnozina u mišićima.

Svojstva vitamina B6

Vrijedi znati da vitamin B6 obavlja preko 100 funkcija u ljudskom tijelu ; uključen je u mnoge životne procese. Prije svega, to je koenzim mnogih mehanizama koji se odvijaju u stanicama. Važno je zapamtiti da vitamin B6 pomaže u pravilnoj proizvodnji crvenih krvnih zrnaca i u sintezi cisteina. Doprinosi regulaciji hormonske aktivnosti i (što je važno za ljude koji naporno treniraju) vitamin B6 doprinosi održavanju pravilnog metabolizma proteina i glikogena . Ovaj vitamin pomaže u pravilnom funkcionisanju nervnog i imunološkog sistema . Također podržava održavanje pravilnih psiholoških funkcija, kao i u održavanju pravilnog metabolizma homocisteina.

Da li ste osoba sa povećanom fizičkom aktivnošću? 6PAK Nutrition Beta-alanin je savršen proizvod za vas! Odaberite podršku u obliku beta-alanina i vitamina B6!

 

porcija: 805 mg (1 mjerica)
Broj porcija u pakovanju: 248
Paket: 200 g
Neto težina: 200 g
Sadržaj u: 0,805 g (% RWS) * 1,61 g (% RWS) * 2.415 g (% RWS) *
Beta-alanin 800 mg 1600 mg 2400 mg
Vitamin B6 1,4 mg (100%) * 2,8 mg (200%) * 4,2 mg (300%) *

Upute za upotrebu:

Pomiješajte 1 porciju (805 mg) sa 150 ml vode. Konzumirajte do 3 porcije dnevno, najbolje prije treninga. Koristite na dane treninga

Brand

6PAK Nutrition

6PAK Nutrition