ESSENSEY Collagen Anti Age 90caps

35.00 KM

Opis

Ovaj suplement u obliku kapsula sadrži 970 mg hidrolizata kolagena tipa I SOLUGEL®, 45 mg hijaluronske kiseline, te vitamin C u preporučenoj dnevnoj dozi. Kolagen Anti Age je suplement koji uključuje vitamin C, koji podržava pravilno funkcioniranje kože. Sastav:

  • 970 mg kolagena u dnevnoj porciji
  • 45 mg hijaluronske kiseline u dnevnoj porciji – dodatak hijaluronske kiseline pozitivno utiče na djelovanje suplementa Kolagen Anti Age
  • Sirovina korištena za proizvodnju: hidrolizat kolagena tipa I SOLUGEL®

Redovito uzimanje suplementa Kolagen Anti Age:

  • Vitamin C pomaže u pravilnoj proizvodnji kolagena kako bi osigurao pravilno funkcionisanje kože. (4)
  • Vitamin C pomaže u pravilnoj proizvodnji kolagena za osiguranje zdravlja krvnih žila, kostiju, zuba, hrskavica i desni. (4)
  • Vitamin C pomaže u zaštiti stanica od oksidativnog stresa. (4)

Bibliografija: 1. Czubak, K. A., & Żbikowska, H. M. (2014). Struktura, funkcija i biomedicinski značaj kolagena. U Annales Academiae Medicae Silesiensis (Vol. 4, br. 68, str. 245-254). 2. Banaś, M., & Pietrucha, K. (2009). Vrste i struktura proteina kolagena. 3. Czajkowska, D., Milner-Krawczyk, M., & Kazanecka, M. (2011). Hijaluronska kiselina – karakteristike, priprema i primena. Biotehnologija i prehrambene nauke, 76(2), 55-70. 4. Uredba Komisije (EU) br. 432/2012 od 16. maja 2012. kojom se utvrđuje lista dozvoljenih zdravstvenih tvrdnji o hrani, osim tvrdnji koje se odnose na smanjenje rizika od bolesti i razvoj i zdravlje djece

Kolagen

Kolagen je najrasprostranjeniji protein u ljudskom organizmu, prisutan u kostima, mišićima, koži i tetivama. On je glavni sastojak vezivnog tkiva, stoga je njegova odgovarajuća količina u našem tijelu veoma važna.

Kiselina hijaluronska

Jedna od glavnih osobina hijaluronske kiseline je sposobnost vezivanja velikih količina vode. Gotovo polovina njenog volumena u ljudskom tijelu nalazi se u koži. Hijaluronska kiselina, osim što funkcioniše kao matrica u kojoj su uronjene ćelije, igra ulogu veziva za vodu, utičući na zapreminu i elastičnost kože. Zbog toga je njeno prisustvo od velike važnosti za pravilno funkcionisanje i izgled kože.

Kolagen u organizmu

Organizam čovjeka već nakon 25. godine života ne može da obezbedi ravnotežu između procesa stvaranja i razgradnje kolagena u tijelu. Smanjenje kolagena utiče na izgled kože, pravilno funkcionisanje krvnih i limfnih sudova, kao i na zglobove i kosti. Zbog toga je veoma važno unositi kolagen u odgovarajućim količinama kroz ishranu i suplementaciju.

Kolagen tipa I

Na svijetu postoji oko 30 poznatih tipova kolagena. Najrasprostranjeniji, koji čini čak 90% svih, je kolagen tipa I. Ovaj kolagen pripada fibrilarnim kolagenima zbog svoje strukture. Kolagen tipa I, koji je sastojak suplementa ishrane ESSENSEY Kolagen Anti Age, prirodno se nalazi u koži, kostima, tetivama, ligamentima, pa čak i u rožnjači.

 

Bibliografija:

1. Czubak, K. A., & Żbikowska, H. M. (2014). Struktura, funkcija i biomedicinski značaj kolagena. U Annales Academiae Medicae Silesiensis (Vol. 4, br. 68, str. 245-254).

2. Banaś, M., & Pietrucha, K. (2009). Vrste i struktura proteina kolagena.

3. Czajkowska, D., Milner-Krawczyk, M., & Kazanecka, M. (2011). Hijaluronska kiselina – karakteristike, priprema i primena. Biotehnologija i prehrambene nauke, 76(2), 55-70.

4. Uredba Komisije (EU) br. 432/2012 od 16. maja 2012. kojom se utvrđuje lista dozvoljenih zdravstvenih tvrdnji o hrani, osim tvrdnji koje se odnose na smanjenje rizika od bolesti i razvoj i zdravlje djece.

Porcija: 2 kapsule
Broj porcija u pakiranju: 45
Pakiranje: 90 kapsula
Neto masa: 60.30 g

Nutritivne informacije:

na 2 kapsule % RWS*
Hidrolizat kolagena tipa I SOLUGEL® 970 mg
Vitamin C 60 mg 75%
Hijaluronska kiselina 45 mg

Sastojci: 72% hidrolizat kolagena tipa I SOLUGEL®, obloga kapsule (supstanca za glaziranje – hidroksipropilmetilceluloza), 5% vitamin C (L-askorbinska kiselina), 3% natrijum hijaluronat, supstanca za sprečavanje aglomeracije – magnezijum soli masnih kiselina.

Proizvod može sadržavati: mlijeko, soju, žitarice koje sadrže gluten, ribe i kikiriki.

Brand

Essensey