Swanson L-Glutathione 100caps

55.00 KM

⇒ Jača imunitet
⇒ Štiti organizam od slobodnih radikala
⇒ Održava hormonalnu ravnotežu
⇒ Pomaže kod hroničnih upala koje mogu dovesti do artritisa, srčanih oboljenja
⇒ Izuzetan antioksidant

Opis

L-Glutathione 100 mg

  • Obnavlja DNK
  • Smanjuje rizik od tumora
  • Ublažava artritis

L-glutation je neesencijalna aminokiselina, koja ima učešće u velikom broju tjelesnih funkcija. Jedna od njih je sinteza i obnavljanje dezoksiribonukleinske kiseline (DNK), izgradnja proteina i prostaglandina i transport aminokiselina. Glutation učestvuje u metabolizmu karcinogena i toksina, unapređuje imunološku funkciju i asistira u sprečavanju oksidativnog oštećenja i degeneracije ćelija. Značajan je i kao antioksidant, ali i za održavanje funkcije ostalih antioksidanata u organizmu. U kombinaciji sa katalazom i superoksid-dismutazom (SOD) predstavlja glavno oružje organizma protiv raznih napadača – bakterija, virusa, zagađenja, stresa i dr. Nivo glutationa u organizmu prirodno opada u procesu starenja, pod uticajem bolesti i stresa, uključujući i fizički napor i bavljenje sportom.

Nedostatak glutation može se manifestovati i pojavom makularne degeneracije, dijabetesa, plućnih ili gastrointestinalnih bolesti. Zato ga treba nadoknađivati dodacima ishrani, jer niska koncentracija glutationa u organizmu može da dovede do ozbiljnih poremećaja i povišenog rizika od javljanja bolesti i ubrzanog starenja usljed oslabljenog imunološkog sistema. Sportisti, koji uzimaju suplemente da bi povećali nivo testosterona u cilju izgradnje mišićne mase, izdržljivosti i energije, treba da uzimaju i glutation, jer je on taj koji kontroliše i održava ravnotežu hormona u organizmu. Učestvuje i u deponovanju i transportovanju aminokiselina kroz organizam, tj. u izgradnji proteina, pa bez njega nije moguće održati mišićnu masu.

Neke od mnogobrojnih koristi od glutationa su:

  • Zaštita organizma od slobodnih radikala
  • jačanje imuniteta
  • održavanje hormonske ravnoteže
  • pomaže kod hroničnih upala koje mogu dovesti do artritisa, srčanih oboljenja i raka
  • smanjuje rizik od pojave raznih tumora i bolesti jetre
  • detoksikacija organizma štiti ćelije oštećene štetnim sastojcima duhanskog dima

Da bi se održao optimalan nivo glutationa u organizmu, potrebno je prisustvo vitamina B-6 i alfa-lipoinske kiseline. Selen i vitamini C i E takođe mogu da utiču na količinu glutationa. Naročito je važno održavati visoke koncentracije glutationa u organizmu posle 40-e godine života, jer tada naglo počinju da se smanjuju njegove rezerve, što može negativno da se odrazi na zdravlje. Istraživanja su pokazala da je kod pacijenata oboljelih od najtežih bolesti, kao što su sida, ateroskleroza ili karcinom, nivo glutationa po pravilu izuzetno nizak. Mala koncentracija glutationa se opaža i kod drugih oboljenja, naročito hroničnih oboljenja respiratornog trakta. U takvim slučajevima može da se preporuči suplementacija glutationa.

 

 

SASTAV: u dnevnoj dozi (1 kapsula): L-Glutathione 100mg

PAKOVANJE: 100 kapsula

Brand

Swanson

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Swanson L-Glutathione 100caps”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *