CITRULIN MALATE 500G – GYMBEAM
51.00 KM
‘-kombinacija amino kiseline citrulina i malata
-povećava proizvodnju energije uz aerobno opterećenje
-poboljšava izdržljivost i performanse
-uklanja zamor i povećava proizvodnju energije
-poboljšava regeneraciju, oporavak i nivo energije
-pomaže u uklanjanju otrova
-idealna za sportove visokog intenziteta
Opis
CITRULIN MALT – POBOLJŠAVA PROTOK KRVI, POVEĆAVA SNAGU, ENERGETSKI NIVO I POBOLJŠAVA IZDRŽLJIVOST
Citrulin malat (citrulin malat) je kombinacija aminokiselina L-citrulin malat (jabučna kiselina). L-citrulin je važan izvor zaliha ćelijski L-arginina i brzi izvor azot oksida. Prirodno povećava nivo arginina i ornitin, a time i sintezu NO. Zahvaljujući tome, mišić je vrlo brz, povećava nivo čvrstoće i poboljšava izdržljivost. Proširuje aktivnost arginina za 1 do 24 sata. Muscle je izvor energije , čime se produžava vrijeme učitavanja (broj puta), onda je to povećava proizvodnju energije aerobnih opterećenja u obliku ATP i fosfokreatina.
Povećava proizvodnju energije (ATP) za više od 30% efikasnije upotrebe kiseonika u opterećenju, ali iu prostoriji. Podržava konverziju masti u energiju. Štiti krv od pre-acidoze, omogućavajući vam da se nosi sa velikim opterećenjem. Uključene su i detoksikacija jetre , uklanjanje amonijaka i mlečne kiseline iz mišića i stimulacija imunološkog sistema. Takođe povećava seksualnu aktivnost i performanse. Suplementacija poboljšava izdržljivost, otpornost na umor i naknadnu regeneraciju.
Mi ne dodamo nepotrebne dodatke, konzervanse ili konzervanse u Citrulin Malat.
AKTIVNI SASTOJCI PROIZVODA
Mal (anion jabučne kiseline) je ključno jedinjenje glukoneogeneze jer može slobodno proći kroz mitohondrijsku membranu u mitohondrije – ćelijsku biljku. Glukooenogeneza jeosnovni proces reciklaže laktata i doprinosi očuvanju rezervi ugljenih hidrata. Laktat se može reciklirati u mišiću putem direktnog piruvatnog puta, kao i creva pomoću cikla Krebs. Kada se piruvat ne vraća u ciklus (na primer, kada kiseonik nedostaje), laktat je lakše dostupan i dolazi do zamora. Dodavanje šećera na početku počinje aerobni metabolizam u ciklusu Krebs i ubrzava reciklažu laktata – energično ga vraća u igru. Primjena malta može smanjiti osnovni uzroci zamora.
Citrulin je neesencijalna aminokiselina koja tijelo obavlja druge dvije funkcije. Prekursor (prethodnik) arginina, stimuliše oslobađanje energije iz ATP i jača imunitet . Zahvaljujući svojoj sposobnosti da mijenja arginin stimuliše oslobađanje dušikovog oksida NO, koji širi krvne sudove, tako da uđe u mišiće više hranljivih materija i kiseonika . Ovo pumpanje kisika i hranjivih tvari do mišića je još jedan način da se povećanje ponude energije tokom vježbanja.
ZA KOGA JE CITRULIN MALATE PRIKLADAN?
Pogodan je za sve sportiste sa aerobnim opterećenjem , koji žele održati performanse tokom opterećenja (trkači, biciklisti, plivači, fudbaleri). Zbog činjenice da Citrulin Malate povećava nivo arginina i ornitina, naknadna sinteza NO, bolja cirkulacija tkiva, takođe je korisna u sportovima snage .
CITRULLINE MALATE – ŠTA KAŽU STUDIJE?
Studija iz r. 2002 (Bendahan et al.) Pokazali su da citrulin malat značajno povećava aerobne performanse – do 34%, pri čemu ATP raste za čak 20% , što rezultira znatno boljom otpornošću na zamor. Korišćenje citrulina malata kod sportista povećava sekreciju amonijaka. Ovo je zbog činjenice da je citrulin malat uključen u ciklus ureje i igra važnu ulogu u detoksikaciji amonijaka . Suplementacija sa citrulinom-malatom dovodi do povećanja nivoa bikarbonata u krvi. (Callis et al.) Istraživanje je pokazalo da citrulinski malat ima zaštitni efekat protiv povećane acidifikacije krvi. Ovaj efekat može podnijeti veoma intenzivno opterećenje . Takođe se koristi u medicini za poboljšanje fizičke aktivnosti pacijenata nakon akutnih bolesti.
HRANJIVA VRIJEDNOST
TABELA HRANLJIVIH VRIJEDNOSTI
NUTRITIVNE VREDNOSTI | U 100 G |
---|---|
L-Citrulin Malate | 100 g |
UPUTSTVO ZA UPOTREBU
DOZIRANJE
Dodajte 250-350 ml vode jednoj od naših šejkera, zatim 2-3 g proizvoda i dobro očistite. Možete konzumirati. Uzmite dva puta dnevno.