Optimum Nutrition Creatine Powder Micronized

Optimum Nutrition Creatine Powder Micronized

19,50 KM51,50 KM

Očisti
Uporedi
SKU: N/A Categories: ,
  • Mikroniziran i bolja topljivost
  • Bez ukusa
  • Bez Aditiva
  • Potice Snagu i oporavak

Čisti kreatin monohidrat je bezokusan, bijeli kristalinični prah. Nalazi se u mnogim namirnicama, a u naročito velikim koncentracijama ima ga u crvenom mesu. Kreatin povećava nivo fosforokreatina u mišićima, što pak ima za posljedicu povećanje ATP-a. ATP je energetski nosioc substrata u mišićima koji im omogućuje kontrakciju i generira snagu.

VEĆINA LJUDI OSJETI GOTOVO DRAMATIČNE REZULTATE VEĆ NAKON 7-10 DANA UZIMANJA.

Uočavaju povećanje snage, veću mišićnu izdržljivost, čak gubitak masti. Povećanje mišićne mase od 2-4 kg nije neuobičajeno, a rezultati variraju od osobe do osobe. Kreatin treba uzimati u sprezi s čitavom prehranom i programom vježbanja.

Postoji mišljenje da kreatin utječe na zadržavanje vode u organizmu. Zadržavanje vode je nepoželjno, neugodno stanje koje karakterizira nadimanje, naročito tkiva u okolini mišića. No imajte na umu da stvaranje mišićne mase započinje sa 75% vode. Ta je hidratacija početna faza proteinske sinteze. Uzimanje čistog kreatina rezultira punijim, okruglijim mišićima.

NIJE NEOPHODNO KREATIN UZIMATI CIKLIČKI. KREATIN JE PRIRODAN SPOJ KOJI TIJELO SVAKODNEVNO PROIZVODI FILTRACIJOM U BUBREZIMA.

Ne proizvodi toksične popratne efekte. Uz zdrave bubrege, toksičnost je malo vjerojatna, čak i u količinama od 15-20 grama dnevno. U svakom slučaju, ukoliko uzimate kreatin, važno je piti barem 8-10 čaša vode dnevno.

Za sve narudžbe preko 100 KM, poštarina je gratis!

Dodatne informacije

Brend

Težina

, ,

0

TOP

X